Våra producenter

”Välkomna till en värld av exklusiva viner som skiljer sig från andra”

När vi valde våra producenter i Frankrike och Italien så sökte vi i första hand efter klassiska vingårdslägen. Gärna familjedrivet med lång historia, fokus på hög kvalitet med respekt för området och traditioner. Organiskt och biodynamisk odling är en självklarhet för de flesta av våra producenter. Att hitta bra viner i t.ex Champagne, Toscana och Piemonte kan många göra, att hitta fantastiska viner till bra priser är svårare.

Vi är övertygade om att vi har lyckats.

Toscana

Monte Bernardi_Bellevin_druvor

Här har druvan Sangiovese härskat sedan lång tid tillbaka, en ömtålig skapelse som om man vårdar den rätt ger fantastiska viner. Toscana är även hem för flertalet internationella druvor, som trivs i den fantastiska och skiftande miljö som Toscana erbjuder. Våra hus kommer från de traditionellt högst ansedda områdena Brunello och Chianti Classico, men även en i vinkretsar relativt nykommen stjärna som Bolgheri har hittat till oss.

 


Collemattoni, i ett av Montalcinos urprungliga område Sant Angelo in Colle har familjen Bucci omsorgsfullt tillverkat Brunello i årtionden. Fantastiska vingårdslägen som gått i arv i generationer ger klassiska viner av högsta kvalitet. En av våra absoluta favoriter i Montalcino som förenar tillgängliga viner som även kan utvecklas under lång tid. Läs mer.

 

 

Monte Bernardi, Gamla stockar, perfekt placerade vingårdar på rätt höjd, biodynamisk odling,
ett av Chianti Classicos absoluta ”Grand Cru” läge i Panzano, det är några av anledningarna till att familjen Schmelzer valde att satsa på Monte Bernardi 2003. Sedan dess har de utvecklat Monte Bernardi till ett av de mest respekterade husen i området.De producerar viner av yppersta kvalitet, oavsett om man väljer deras Rosé eller topp-Riservan Sa’etta. Läs mer.

 

Campo alla Sughera, ny i vår portfölj. Högklassiga viner på internationella druvor. Bästa växtplatserna på ”rätt” sida av Bolgheri, granne med storheter som Sassicaia och Ornellaia. Nykomling som släppte sitt första vin 2004, men redan rankas bland de bästa i området. Läs mer.

Piemonte

Franco Conterno_Bellevini

Italiens, och ett av världens mest respekterade vinområde. Här är druvan Nebbiolo kung, men här odlas även Barbera, Dolcetto och flertalet andra lokala och internationella druvor. Vi har som vanligt fokus på det traditionella, med högsta kvalitet och lokal förankring som ledord.

 

 


Franco Conterno
, att hitta en producent som Franco Conterno, och efter en fantastisk provning få reda
på att de inte har Svensk representation! Ibland har man verkligen tur. I Monforte d Alba driver Franco med sönerna Andrea och Daniele gården Cascina Sciulun. Deras arbete genom generationer har resulterat i en portfölj av enastående viner producerade med yttersta omsorg. Samtliga med en karaktär som speglar dess ädla ursprung i de förnämsta lägena i Barolo. Vi är stolta och glada att få möjlighet att ta dessa fantastiska viner till Sverige. Att priserna är ytterst sympatiska höjer upplevelsen ytterligare! Läs mer.

 

 

Cascina Luisin, senaste tillskottet i Piemonte lever upp till de höga krav vi ställer. I familjen Minutos ägor sedan 1913, med vingårdsläge i de mest eftertraktade områden, Asili och Rabaja i centrala Barbaresco. Producerar utöver flaggskeppen från Barbaresco även en
Barolo Leon samt en av områdets bästa och mest personliga Barberor. Hög kvalitet rakt igenom. Läs mer.

Champagne

Världens mest kända och eftertraktade vinområde och dryck.

Pierre Legras

Pierre Legras, detta underbara Champagnehus i Chouilly som gått från en generation till nästa tio gånger om. Drivs idag av Vincent Legras, som är enolog och började sin bana hos sin farbror R&L Legras. Producerar en imponerande portfölj med viner av yttersta klass. Bland annat en Bl d Bl med oslagbar kvalité i förhållande till priset. Läs mer.

 

Collard-Picard

Collard-Picard, grundades 1996 genom sammanslagningen av två klassiska Champagnehus, Collard från Vallée de la Marne och Picard från Le Mesnil. Familjernas kombinerade vinkunskap och terroir har resulterat i en superfräsch, modern Champagne och de spås en fantastisk framtid. De har även köpt en fastighet i Epernay, mitt på Avenue de Champagne och är ett riktigt prestigehus att räkna med. Läs mer.

 

Vollereaux, ett Champagnehus som är uppbyggt redan år 1805 i Pierry. Grundaren, Victor Vollereaux hade nu bestämt sig för att producera egen champagne. Deras första vintage champagne producerades år 1923 och var menad som en uppbyggnad för hans familj och samt vänners relationer. Detta är början av ett Champagnehus som sedan gått får generation till generation. Deras champagner utlovar dig en otroligt häftig och balanserad smakupplevelse. Läs mer.

 

Soutiran, med ett hus som grundades år 1939 har de lyckats skapa en underbar range av champagner. År 1950 producerades den första flaskan som pryddes under husets namn Soutiran. Deras champagner ger dig ett brett spektrum utav smaker samt en underbar smakupplevelse. Läs mer.

 

Rhône

Tardieu-Laurent är ett vinhus som vi är väldigt stolta över att arbeta med.
Detta vinhus ligger i staden Lourmarin. De lägger ner mycket tid på att få fram så eleganta viner som möjligt samt att skapa en bred kunskap om dess terroirs, det vill säga marken de odlar på. Tardieu-Laurents viner kommer finnas på restauranger samt systembolaget. Läs mer.

 

Alsace

Domaine Charles Baur

Ligger i den lilla pittoreska byn Eguisheim med totalt 17 hektar vinodlingar. Med deras smakrika
rieslingviner och eleganta Cremant är vi mycket stolta över denna producent.